10 października 2014

Jak smacznie, zdrowo i dobrze zacząć dzień?

Jak zaczął się wasz dzisiejszy poranek? Od kawy, ciastka, a może należycie do tych co jedzą dopiero w południe?
 
O tym jak dobrze zacząć dzień, mówiła Kasia na swoich warsztatach "W zgodzie z naturą". Najlepiej czymś ciepłym, co rozgrzeje nas na kilka godzin, da energetycznego kopa i przede wszystkim pozwoli z uśmiechem przetrwać do obiadu :)
 
To, co dla młodych rodziców wydaje się abstrakcją, dla ławeczkowych babć jest standardem - pyszna, ciepła owsianka ugotowana na wodzie, zdodatkiem mleka, rodzynek i suszonych owoców. To naprawdę fantastyczny poranek!
 
Oprócz owsianki, polecamy kaszę jaglaną na słodko, pyszne kanapki na żytnim chlebie, dobrą herbatę lub świeżo wyciskany sok z owoców.  Warto też, przy okazji śniadania przygotować sobie zdrową przekąskę na później - oprócz kanapek, polecamy obrane i pokrojone warzywa czy owoce, najlepiej w fantazyjne kształty, które tylko wywołają w nas uśmiech i apetyt :)